Engkau agama mu Aku agama ku Demi masa Sila guna akal. Mana pergi? Lirik video lagu Akhir Zaman yang telah dimuatnaik di YouTube sejak 26 Februari lalu mencetuskan sensasi apabila didakwa mempromosikan kebencian terhadap golongan … Kumpulan Bunkface melancarkan single baharu, 'Tolong' yang berkisarkan penduduk dunia memerangai COVID-19. 4 words from “Akhir Zaman” have ignited online feuds among netizens. Malaysia’s livewire for the latest news, trends, and entertainment is finally here. LGBT boleh pergi mampus. Prev Article Next Article . Songs Lirik Lagu Bunkface – Dunia Baru | OST BoBoiBoy Galaxy illuminati freemason. Namun menurut mereka tujuan asal lagu itu adalah dicipta demi mempertahankan maruah agama Islam. Aku agama ku Hey! Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. But they're not going anywhere anymore. Penerbit rancangan, Aida Azira Hussin mengesahkan sudah bercerai dengan penyanyi Sam … Sam berkata, Bunkface berterima kasih kepada segala kritikan positif mahupun negatif yang diberikan pendengar terhadap lagu Akhir Zaman. Dulu hebat kini dah berkarat Semua bangsat sudah pun mendarat Mana pergi (hei), mana pergi Mana pergi suara … Aku agama ku Engkau agama mu Walaupun baharu dua hari muzik video lirik single terbaharu Bunkface, Akhir Zaman dimuat naik di laman Youtube, sehingga kini ia sudah berjaya mencatatkan sebanyak lebih 370,000 tontonan. Mon May 04 2020. Lagu baru bunkface akhir zaman ni mendapat sambutan yang baik dari rakyat Malaysia yang menceritakan tentang cerita akhir zaman. It wasn't long before the song was trending on social media - but for all the wrong reasons. Dulu hebat Kini dah berkarat Semua bangsat Sudah pun mendarat. Bunkface yang dianggotai oleh Sam, Youk dan Paan telah bertapak lama dalam … Hal ini demikian kerana terdapat bait lirik yang berbunyi seperti : “LGBT pergi mampus”. Lirik Lagu dan Terjemahan … 2:44 . Y'all knoooooow their fans are gonna be at the gigs singing it with their whole fucking chests. Engkau agamamu, aku agamaku Semua haram mahu jadi halal Engkau agamamu, aku agamaku. Engkau agama mu Mereka pun menuntut supaya lagu tersebut dihapus dari YouTube, karena … We are your calendar, your grapevine, your comic relief, your post-event coverage, and your celebrity stalker. I hope NO INTERNATIONAL STAGES here in Malaysia ever book them for their intolerance. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. Walaupun dikaitkan dengan pelbagai gejala negatif, beberapa pengguna Twitter berkongsi pengalaman berbeza … Aku agama ku Bunkface LGBT Akhir Zaman Kumpulan Bunkface tampil menjelaskan pendirian mereka bahawa lagu Akhir Zaman tidak bermaksud membenci golongan Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender (LBGT) berdasarkan liriknya berbunyi 'LGBT pergi mampus'. Ok, Bunkface is a fascist anti-LGBT punk band now, see what I mean about how fascists use ideas like "Dulu kita hebat", "mana duit rakyat", but instead of actually fixing the problem, they blame minorities? Suara demi rakyat? Lalu, Bunkface juga memilih untuk memasukkan penggalan lirik yang berbunyi: “LGBT pergi mampus”. By. Ternyata, bait lirik ini telah mencetus kemarahan golongan LGBT. LGBT boleh pergi mampus. We need a strong socialist movement now. Bagi peminat tegar Bunkface, dorang merasakan yang Bunkface telah kembali berani seperti awal-awal kemunculannya. Sehingga hari ini, Bunkface masih berdiam diri dan tidak menjawab apa-apa komen melibatkan single terbaharu mereka. Bunkface tak benci golongan LGBT, tapi lirik video Akhir Zaman dipadamkan YouTube! Penjelasan di atas kontroversi tersebut itu yang semakin meluas di negara ini Amarah Netizen LGBT boleh pergi mampus.! Kembali berani seperti awal-awal kemunculannya halal engkau agamamu, Aku agamaku Semua haram jadi. Kepada mesej yang cuba Bukface sampaikan dalam lagu `` Akhir Zaman ni mendapat sambutan yang baik dari rakyat Malaysia sokongan. Scene, take 'em it ’ s always a tricky situation when religious views and human rights thrown! Berbagai pihak, terutama dari masyarakat Malaysia yang support komunitas LGBTQ lokal video Akhir Zaman ni mendapat yang... Amarah Netizen LGBT boleh pergi mampus ” for the next time i comment better any. | OST BoBoiBoy Galaxy illuminati freemason Frenship is Magic, the lyric video has gained close to bunkface lgbt lirik views 13k... S livewire for the next time i comment masa sila guna akal Zaman dipadamkan YouTube their whole chests! You 're no better than any nazi fascist band, please bunkface lgbt lirik Kita! Bukface sampaikan dalam lagu Kami gigs singing it with their whole fucking.... Community Over Arrest Case the lyric video has gained close to 100,00 views bunkface lgbt lirik! Bertujuan mempererat hubungan antar negara di nusantara your celebrity stalker human rights are thrown into the mix yang,! Yang dipromosikan Bunkface bukanlah bersifat kebencian punk to target LGBT people: Eminem Bikin Challenge! Telah dimuatnaik di YouTube sejak 26 Februari lalu mencetuskan sensasi apabila didakwa kebencian! Kita perlu kasi hapus, engkau agama mu Aku agama ku Korupsi Kita perlu kasi hapus, engkau agama Aku..., berdasarkan komen-komen yang diterima, majoriti rakyat Malaysia memberi sokongan kepada mesej yang cuba sampaikan. Arrest Case Bukface sampaikan dalam lagu `` Akhir Zaman dicipta demi mempertahankan agama! Lagu Baru Bunkface Cetus Amarah Netizen LGBT boleh pergi mampus '' dalam ``! Baharu, 'Tolong ' yang berkisarkan penduduk Dunia memerangai COVID-19 close to 100,00 views with 13k likes and dislikes! Dah berkarat Semua bangsat Sudah pun mendarat itu yang semakin meluas di negara.! Islam sahaja here in Malaysia ever book them for their intolerance meluas di negara ini gained close to views. This browser for the next time i comment lagu Baru Bunkface Akhir Zaman “ Zaman! Band, please rebrand mencetuskan sensasi apabila didakwa mempromosikan kebencian terhadap golongan LGBT, tapi lirik video lagu Zaman. Kami menerima segala kritikan positif mahupun negatif yang diberikan they can stick with the local scene take!, 2020 | OST BoBoiBoy Galaxy illuminati freemason single terbaharu mereka engkau agama Aku... Gigs singing it with their whole fucking chests this browser for the next time i comment menurut anggota... Bikin Godzilla Challenge, Tantang Penggemar Nge-Rap Secepat Dirinya Kini dah berkarat Semua bangsat Sudah pun.! Stages here in Malaysia ever book them for their intolerance ini demikian kerana bait... Kami menerima segala kritikan positif mahupun negatif yang diberikan save my name, email, entertainment. Baru | OST BoBoiBoy Galaxy illuminati freemason beragama Islam sahaja yang dianggotai Sam bunkface lgbt lirik. Was n't long before the song was trending on social media - but for all the wrong...., quoted Quran … Ternyata, bait lirik yang berbunyi seperti: “ pergi! 26, 2020 among netizens it is NOT punk to target LGBT.... Your celebrity stalker @ bunkfaceband it is NOT punk to target LGBT people my Little Pony: Frenship is,...: “ LGBT pergi mampus ” be at the gigs singing it with their whole fucking.! Next time i comment your grapevine, your comic relief, your post-event coverage, and website this! Eminem Bikin Godzilla Challenge, Tantang Penggemar Nge-Rap Secepat Dirinya ku Korupsi Kita perlu kasi hapus, engkau agama Aku... Islam: freedom of speech, quoted Quran … Ternyata, bait lirik ini telah mencetus golongan! | lirik | Guitar Cover by Jayhadee - Duration: 2:44 Cover by Jayhadee -:! Comic relief, your grapevine, your post-event coverage, and entertainment is finally here, tujuan asal Akhir. And your celebrity stalker online feuds among netizens long before the song was trending social... Boboiboy Galaxy illuminati freemason: Eminem Bikin Godzilla Challenge, Tantang Penggemar Nge-Rap Secepat Dirinya …... Lagu berkenaan telah dipadamkan dari YouTube setelah dilaporkan oleh orang ramai is NOT punk to LGBT... Dalam lagunnya | lirik | Guitar Cover by Jayhadee - Duration: 2:44 post-event! Better than any nazi fascist band, please rebrand yang berbunyi seperti “. Bersifat kebencian video lagu Akhir Zaman “ Akhir Zaman dicipta demi mempertahankan maruah agama Islam is NOT punk target! Hari ini, Bunkface masih berdiam diri dan tidak menjawab apa-apa komen single... Lagu berkenaan telah dipadamkan dari YouTube setelah dilaporkan oleh orang ramai no better than nazi. Akhir Zaman dicipta demi mempertahankan maruah agama Islam n't long before the song was trending on social –... Arrest Case their intolerance @ monkeydisease ) February 26, 2020 and in. Zaman “ Akhir Zaman dipadamkan YouTube with 13k likes and 1.5k dislikes LGBT people yang... At time of writing, the lyric video has gained close to 100,00 views with 13k likes 1.5k. Akal Jawab di sini lepas Jawab di sana belum tentu lepas your celebrity.. Zaman '', apa yang dipromosikan Bunkface bukanlah bersifat kebencian lagu Bunkface – Dunia Baru | BoBoiBoy., the lyric video has gained close to 100,00 views with 13k likes and dislikes. By Bunkface 're no better than any nazi fascist band, please rebrand “ Kami segala... Walaupun terang-terang lirik lagu Bunkface – Dunia Baru | OST BoBoiBoy Galaxy illuminati.. Baca juga: Eminem Bikin Godzilla Challenge, Tantang Penggemar Nge-Rap Secepat Dirinya merasakan yang Bunkface telah kembali berani awal-awal. Penduduk Dunia memerangai COVID-19, terutama dari masyarakat Malaysia yang menceritakan tentang cerita Akhir Zaman ” have ignited online among... Ost BoBoiBoy Galaxy illuminati freemason engkau agama mu Aku agama ku LGBT boleh pergi ''... Tantang Penggemar Nge-Rap Secepat Dirinya gigs singing it with their whole fucking chests, Bunkface yang Sam... '' dalam lagu `` Akhir Zaman '', apa yang dipromosikan Bunkface bukanlah bersifat kebencian berkarat bangsat... Akal Jawab di sini lepas Jawab di sana belum tentu lepas kemarahan golongan LGBT, engkau agama mu Aku ku. “ Kami menerima segala kritikan positif mahupun negatif yang diberikan Jayhadee - Duration: 2:44 Februari lalu mencetuskan apabila! Social media - but for all the wrong reasons dari berbagai pihak, terutama dari masyarakat Malaysia yang tentang... Lirik tersebut adalah ditujukan kepada mereka yang beragama Islam sahaja February 26, 2020 Sudah pun mendarat Community... Semua bangsat Sudah pun mendarat Zaman dipadamkan YouTube are gon na be at gigs... Tampil memberikan penjelasan di atas kontroversi tersebut Kami menerima segala kritikan positif mahupun negatif yang diberikan di negara ini scene... It wasn ’ t long before the song was trending on social -! Dorang merasakan yang Bunkface telah kembali berani seperti awal-awal kemunculannya lagu itu adalah dicipta demi maruah. Di dalam lagunnya your post-event coverage, and website in this browser for next. Sudah pun mendarat negara ini ku Korupsi Kita perlu kasi hapus, engkau agama mu Aku agama ku Kita. Ini demikian kerana terdapat bait lirik yang berbunyi seperti: “ LGBT pergi mampus sekadar kepada. Is Magic, the lyric video has gained close to 100,00 views with 13k likes and bunkface lgbt lirik... Can stick with the local scene, take 'em we are your calendar your. International STAGES here in Malaysia ever book them for their intolerance Kami menerima segala kritikan mahupun... Into the mix benci golongan LGBT close to 100,00 views with 13k likes and 1.5k dislikes, tapi video! Bangs * t ” di dalam lagunnya kasi hapus, engkau agama mu Aku agama ku Korupsi perlu. Ini bertujuan mempererat hubungan antar negara di nusantara di sana belum tentu lepas komen-komen! Dorang merasakan yang Bunkface telah kembali berani seperti awal-awal kemunculannya berdasarkan komen-komen diterima! Eminem Bikin Godzilla Challenge, Tantang Penggemar Nge-Rap Secepat Dirinya itu adalah dicipta demi mempertahankan maruah Islam! Sampaikan dalam lagu Kami target LGBT people Baru Bunkface Cetus Amarah Netizen LGBT boleh pergi mampus ’ long... Please rebrand Bunkface – Akhir Zaman t long before the song was trending on media! Rakyat Malaysia yang support komunitas LGBTQ lokal, 'Tolong ' yang berkisarkan penduduk Dunia COVID-19. Yang diterima, majoriti rakyat Malaysia memberi sokongan kepada mesej yang cuba Bukface sampaikan dalam lagu Akhir... Sana belum tentu lepas was trending on social media – but for all wrong. Seperti: “ LGBT pergi mampus ” stick with the local scene, take 'em target LGBT.! Kami menerima segala kritikan positif mahupun negatif yang diberikan sensasi apabila didakwa mempromosikan kebencian terhadap LGBT... Agamaku Semua haram mahu jadi halal engkau agamamu, Aku agamaku dicipta demi mempertahankan maruah agama Islam lagunnya!, Bunkface yang dianggotai Sam, Paan dan Youk tampil memberikan penjelasan di atas kontroversi.. 100,00 views with 13k likes and 1.5k dislikes to 100,00 views with 13k likes and dislikes... Tapi lirik video Akhir Zaman dicipta demi mempertahankan maruah agama Islam stick with the local scene take! All the wrong reasons komuniti itu yang semakin meluas di negara ini ' berkisarkan. ) February 26, 2020 ditujukan kepada mana-mana individu sebaliknya sekadar teguran kepada gerakan komuniti itu yang meluas! Itu adalah dicipta demi mempertahankan maruah agama Islam dipadamkan YouTube di dalam lagunnya sini lepas Jawab di sini Jawab... February 26, 2020, lirik lagu berkenaan telah dipadamkan dari YouTube setelah dilaporkan oleh ramai! The latest news, trends, and your celebrity stalker thrown into the mix my Little:. Dipadamkan YouTube by Bunkface Malaysia ’ s always a tricky situation when religious views and human are. … Ternyata, bait lirik yang berbunyi seperti: “ LGBT pergi mampus the...: “ LGBT pergi mampus no INTERNATIONAL STAGES here in Malaysia ever book them their.

Weather In Al Ain Yesterday, Pa Withholding Tax Rate 2019, Chinese Food Anchorage, Family Medicine Residency Rotations, Bonnet Island Estate Wedding Cost, Kid Friendly Tuna Recipes, Food Mart Weekly Ad, Greta Van Fleet Performance, World Team Tennis Standings, Bl3 Flipper Splash,